Raspberry Pi 3

Raspberry Pi senzor daljine pomoću HC-SR04

Senzor daljine

U ovom uputstvu za Raspberry Pi senzor daljine koristićemo ultrazvučni senzor HC-SR04 sa našim Raspberry Pi.

Ovaj vodič će vam pokazati kako da povežete senzor sa Raspberry Pi-om, kao i kako možemo da koristimo senzor za očitavanje udaljenosti.

Povećan WiFi raspon sa Raspberry Pi

WiFi Extenderprodužitelj internet raspona

Ukoliko ste veliki korisnik interneta, velika je i verovatnoća da vaš WiFi ruter mora istovremeno da obrađuje više uređaja i da mora pokriti veće područje, bilo da je u pitanju stan, kuća ili poslovi prostor. Raspberry Pi vam može pomoći da rešite i ovaj problem

Photo Booth uz pomoć Raspberry Pi

Photo booth zabava

Planirate zabavu, venčanje, krštenje, punoletstvo...., šta god da je povod, sigurno je da će vam dobro doći Photo Booth. U svetu nema događaja bez njega. Projekat koji vam predstavljamo nije preterano komplikovan.

Pametni okvir za slike Raspberry Pi

Raspberry foto ram

U „drevna“ vremena trebalo bi snimiti fotografiju, fizički je razviti, pa je, ako je dovoljno dobra, staviti u okvir za fotografije da se prikaže potencijalnim posmatračima. Oko 2007. godine napredovali smo u korišćenju SD kartice i digitalnih okvira.

Fokusirajte Raspberry Pi kameru sa Legom i servo motorom


visoko kvalitetna kamera i lego
Uz malo prepravljeni Lego komad, neprekidni servo motor i Python kod, možete fokusirati svoju Raspberry Pi visokokvalitetnu kameru sa bilo kog mesta na svetu!

Pojavio se novi Raspberry Pi 3!

Pre četiri godine na tržištu se pojavio čuveni Raspberry Pi model B. Od tada je prodato oko 8 miliona ovih mini računara i još tri miliona Raspberry Pi-ja 2, čime je RPi postao najprodavaniji računar u Engleskoj svih vremena, a Raspberry Pi fondacija je umesto grupe od nekoliko volontera dobila 60 zaposlenih sa punim radnim vremenom. Došlo je vreme za nešto novo i na tržište je lansiram Raspberry Pi 3 koji možete naručiti i u našoj 012lab prodavnici!

Subscribe to RSS - Raspberry Pi 3