Raspberry Pi arkadni klub stočić

Raspberry Pi arkadni klub stočić

Svrha ovog projekta je stvaranje moderne verzije arkadnog ormarića za igranje i koktele. Takođe i za obavljanje drugih zadataka, poput pregledavanja interneta ili pisanja e-pošte uz upotrebu bežične tastature i miša. LCD ekran od 24 inča postavljen u sredini može se koristiti za bilo koji broj stvari, poput prikazivanja porodičnih fotografija ili ažuriranja vaše društvene mreže.

U duhu niskih troškova, sav korišćeni drveni materijal je recikliran. Glavni trošak, osim samog Raspberry Pi, je 24-inčni LCD ekran u sredini i arkadni džojstik i dugmad.

Da bi bilo prilagođeno deci, uglovi su zaobljeni i pleksiglas je postavljen preko LCD ekrana.

Materijal za rad:

LCD ekran
Uverite se da ima dobre uglove gledanja jer će ekran biti postavljen prema gore i gotovo uvek posmatran pod uglom. Testirajte ekran posmatran odozgo i odozdo, s leve i desne strane i uverite se da i dalje izgleda gotovo jednako dobro kao kada se gleda direktno.

Izaberite onaj koji se može montirati na zid, jer se zatim odozdo može pričvrstiti za sto.

Izaberite onaj koji se uključuje bez potrebe za pritiskom bilo kog dugmeta jer su sva dugmad skrivena unutar stola.

Džojstik i dugme
Ovo zavisi od vas, ovde je korišten Happ (4 ili 8-smernim) džojstikom sa arkadnim kuglicama, dugmiće birajte po sopstvenoj želji.

Pleksiglas 4mm
Isecite na veličinu spoljne ivice LCD ekrana, veću od veličine gledanja ekrana jer će se ušrafiti sa donje strane stola.


Raspberry Pi arkadni klub stočić izgled
Drvo, lepak, vijci....
Sve zavisi od toga šta želite da uradite. Upotreba vijaka umesto lepka ili vijaka i običnog lepka za drvo bila bi lakša.
Opet je na vama da birate boju za stočić, i način zaštite, lak ili ne.

Zvuk
Recikliran je zvučnik od 5 inča za zvuk i korišteno kolo iz starog seta računarskih zvučnika. To je dalo mogućnost priključenja slušalica i automatskog isključivanja zvučnika. Ukoliko imate neke stare zvučnike, možete da ih iskoristite za ovaj prjekat.

Raspberry Pi arkadni klub stočić odozdo

Ukoliko ste zainteresovani za ovaj projekat pogledajte ceo na linku ovde.