012LAB - Edukativna platforma za uradi sam elektroniku i robotiku

012LAB je edukativna platforma za uradi sam elektroniku i robotiku, registrovana kao privredno društvo 012LAB DOO i podržana kao zvanično imenovan i ovlašćen, sertifikovani distributer firme SparkFun Electronics iz SAD, čije proizvode možete kupiti u našoj onlajn prodavnici 012LAB.com

U okviru 012LAB platforme okupljamo sve zainteresovane za bavljenje elektronikom, kako one koji već imaju značajno iskustvo, tako i one koji su potpuni početnici. Bavimo se popularizacijom i edukacijom u oblasti elektronike i robotike, ali i interesantnim praktičnim projektima, uključujući aktuelne platforme za realizaciju projekata i razvoj elektronskih proizvoda, kao što su Arduino, Raspberry Pi, BeagleBone i slični. Kreiramo članke i tutorijale koji vas na jednostavan i lak način uvode u sve tajne bavljenja elektronikom. Organizujemo i praktične radionice gde ljudi mogu na licu mesta da vide, čuju i osete kako je raditi na ovim interesantnim projektima, gde mogu da steknu neohodno znanje, veštinu i samopouzdanje, kako bi svoju kreativnost ostvarili na najbolji mogući način. Podstičemo i podržavamo širu zajednicu da nam se pridruži u osmišljavanju i kreiranju novih projekata, a one inventivne i najinteresantnije projekte pretačemo u zaokružene proizvode, i plasiramo na globalno tržište. Snažnu podršku za nabavku svog potrebnog materijala i alata imamo kao zvanično imenovan i ovlašćen, sertifikovani distributer firme SparkFun Electronics iz SAD, koja je svetski lider u ovoj oblasti. Takođe, 012LAB je Raspberry Pi ovlašćeni prodavac, kao i Arduino/Genuino ovlašćeni prodavac. Zahvaljujući tome imamo mogućnost da ponudimo veoma širok asortiman “uradi sam” proizvoda po najpovoljnijim cenama i uz vrhunsku tehničku podršku. Prodavnica je otvorena 2013. godine i sve do 2020. godine se nalazila u okviru Naučno-tehnološkog parka u Ruzveltovoj 1a u Beogradu, a od 2020. godine funkcioniše isključivo kao onlajn prodavnica. Proizvode prodajemo i isporučujemo ne samo kupcima u Beogradu i celoj Srbiji, vec i izvozimo u inostranstvo.

Cilj nam je da popularizacijom elektronike i robotike, edukacijom u ovoj oblasti, praktičnom obukom kroz radionice, podrškom u realizaciji projekata, zajedničkim stvaranjem novih proizvoda, i njihovim plasmanom na globalno tržište, omogućimo široj zajednici da se kroz bavljenje ovom interesantnom oblašću zabave, a onima sa više ambicija da ostvare svoje snove.