Uradi sam: Raspberry Pi muzički plejer

Raspberry Pi muzički plejer

U ovom uputstvu proći ćete kroz korake za pravljenje vašeg sopstvenog Raspberry Pi muzičkog plejera. Ovaj postupak je prilično jednostavan, tako da ne biste trebali nailaziti na probleme.

Za ovaj projekat se koristi unapred izgrađeni softverski paket nazvan Pi Musicbox. Ovaj softver sadrži mnoštvo funkcija i funkcionalnosti koje ga čine odličnim kao muzički plejer.
Za projekat ćete morati da koristite i neki drugi uređaj da biste mogli da ga kontrolišete. Dobra stvar je što možete koristiti bilo koji uređaj koji ima browser da biste mogli da komunicirate sa njim.

Raspberry Pi je savršen za ovu vrstu projekata jer za rad zahteva vrlo malo snage. To znači da ga možete držati uključenim 24/7 i lako uključiti muziku kada želite da slušate neke kul ritmove.

Oprema koja će vam trebati za ovaj Raspberry Pi muzički plejer navedena je u nastavku. Takođe je spomenuto nekoliko uređaja pomoću kojih možete dobiti bolji zvuk sa Pi-a.


Potrebno vam je:

Raspberry Pi

SD kartica ili Micro SD kartica ako koristite Raspberry Pi 2, 3 ili B + (preporučuje se 8gb +)

Ethernet kabl ili Wifi dongle

Opciono:

Kućište za Raspberry Pi

USB tastatura

USB miš

Spoljni hard drive ili USB drive (za čuvanje lokalne muzike)

Budući da je ovaj projekat u potpunosti zasnovan na zvuku, možda bi bilo vredno nabaviti USB audio karticu ili Raspberry Pi zvučnu karticu.

Postoje dve podržane marke dodataka na audio karticama, a to su HiFiBerry i IQAudio. (Oboje obično zahtevaju GPIO pinove), međutim, većina zvučnih kartica koje su napravljene za Raspberry Pi trebalo bi da rade jer se zasnivaju na Raspbian-u.

Ako želite da vidite kako se vizuelno radi ovaj projekat, pogledajte dole ceo video.

Prolazi kroz sve korake za postizanje ovog podešavanja i ispravnog rada u kratkom vremenu.
 

Celo uputstvo pogledajte na linku ovde.