Pametni okvir za slike Raspberry Pi

Raspberry foto ram

U „drevna“ vremena trebalo bi snimiti fotografiju, fizički je razviti, pa je, ako je dovoljno dobra, staviti u okvir za fotografije da se prikaže potencijalnim posmatračima. Oko 2007. godine napredovali smo u korišćenju SD kartice i digitalnih okvira.
Uz lako dostupne i jeftine monitore i moć Google Photos-a, Henric Huckabay je odlučio da uradi nešto drugačije. Neiskorišćeni monitor od 24 inča i Raspberry Pi 3 pretvorio je u ekran koji se može automatski ažurirati. Nema više trošenja dragocenih minuta na priključivanje SD kartice.

Ovaj projekat zahteva nekoliko komponenti ...


Projekat je započeo rastavljanjem monitora na njegove komponente i lemljenjem dodatnih tastera za kontrolu. Nakon rada sa pištoljem za lepak i patentnim zatvaračima, monitor i Raspberry Pi bili su spremni da prikažu fotografije. Učinio je i korak dalje, dodao je i RGB senzor za kalibraciju fotografija uz ambijent.

Raspberry foto ram pozadina

Sada ponosno visi na zidu, prikazujući odgovarajuće fotografije pravilno prilagođene okolini. Ako želite da napravite sopstveni foto ram, ovde možete pronaći uputstva za podešavanje softvera.