programiranje

Arduino: Blink – analiza programa

U toku testiranja ispravnosti vaše Arduino ploče verovatno ste koristili „Blink“ program iz ponuđenih primera koji dolaze zajedno sa Arduino IDE. Kako bismo pojasnili neke osnovne stvari koristićemo isti taj program i malo ga proanalizirati.

Bežično programiranje Arduina uz pomoć Electric Imp platforme

Ovaj tutorijal će vam pokazati kako da koristite Electric Imp platformu za reprogramiranje Arduina sa veb stranice. Da, dobro ste pročitali, sada možete da reprogramirate Arduino (i Imp) odakle god poželite!

Kako Raspberry Pi može postati jednostavan za rukovanje

 
Bivši novinar Aleks Klein okupio je mali tim koji čine Izraelac, Italijan i nekoliko skorašnjih diplomaca matematike sa Kembridža da bi obavili jedan vrlo značajan zadatak – učinili Raspberry Pi što razumljivijim za korisnike.

Druga radionica 012LAB: Arduino Leonardo – napravi svog miša i tastaturu!

Posle uspešne prve open-source i open-hardware radionice u Srbiji, 012LAB nastavlja da vam pruža interesante ideje, znanja i tutorijale u oblasti elektronike kroz praktičan rad! Zato sada kreće DRUGA radionica sa temom Arudino Leonardo – napravi svog miša i tastaturu!!


GDE?

Ruzveltova 1a, poznata i kao Poslovno tehnološki inkubator tehničkih fakulteta ili zgrada starog Mašinca

KADA?

NEDELJA, 25.8.2013. od 12.00 do 13.30

KO?

Na radionici će vam asistirati i voditi vas naš tim od tri dipl. inženjera elektrotehnike: Kristina Stanković, Filip Vranić i Vuk Vujović.

KAKO?

Kao što znate, radionica je besplatna, no potrebno je da nam pošaljete podatke na mejl marketing@012lab.com sa vasim imenom, prezimenom i godistem.

Uvod u programiranje Arduino mikrokontrolera

Prva stvar kod programiranja Arduino mikrokontrolera jeste poznavanje pojma algoritma kao osnove razmišljanja pri programiranju.

Arduino programski kod sastoji se od 2 osnovna dela:

  • Prvog podešavanja - setup()
  • Programa koji se izvršava stalno - loop()

Šta oni rade i čemu služe pročitajte u daljem tekstu...

Subscribe to RSS - programiranje