Druga radionica 012LAB: Arduino Leonardo – napravi svog miša i tastaturu!

Posle uspešne prve open-source i open-hardware radionice u Srbiji, 012LAB nastavlja da vam pruža interesantne ideje, znanja i tutorijale u oblasti elektronike kroz praktičan rad! Zato sada kreće DRUGA radionica sa temom Arudino Leonardo – napravi svog miša i tastaturu!

 

Ruzveltova 1a, Beograd, Srbija poznata i kao Poslovno-tehnološki inkubator tehničkih fakulteta ili zgrada starog Mašinca.GDE?

KADA?

NEDELJA, 25.8.2013. od 12.00 do 13.30

KAKO?

Kao što znate, radionica je besplatna, no potrebno je da nam pošaljete podatke na mejl marketing@012lab.com sa vašim imenom, prezimenom i godištem.

KO?

Na radionici će vam asistirati i voditi vas naš tim od tri dipl. inženjera elektrotehnike: Kristina Stanković, Filip Vranić i Vuk Vujović.

ŠTA ĆE SVE BITI NA RADIONICI?

Svi su bar jednom videli kako izgleda kontroler za video igricu. Od davnih početaka uz SEGA MEGA uređaje, preko fenomenalnog joysticka pa sve do modernih Wii Nunchuk ili Kinect kamera ljudi pokušavaju da na različite načine omoguće upravljanje računarom jednostavnijim.

Ova oblast elektronike koja se bavi HMI (Human Machine Interfacing), poslednjih 10ak godina sa razvojem touch ekrana za telefone postala je veoma popularna među profesionalcima i amaterima! Razumećete kako radi touch screen, tastatura, miš, specijalni kontroleri za igre tako što ćete sami praviti ove uređaje!

Dakle, u ovoj radionici bavićemo se različitim idejama i načinima za kreiranje personalizovanih kontrolera, ličnog miša i tastature, papirne klavijature i dugmića za instant odgovore na dosadne poruke. To ćemo učiniti kroz par projekata koje ćete moći u toku radionice i sami da prilagođavate i implementirate sopstvene ideje:

  • Moj prvi papirno-elektronski muzički instrument ( da li ste znali da su vam dovoljni mali zvučnik, Arduino, papir i olovka za ovako složenu stvar? )
  • Arduino Leonardo tastatura ( koliko često stavljate smajlije u poruke? - sada možete na jedan klik tastera ili papirne oznake da lako rešite ovaj problem!)
  • Arduino Leonardo miš ( možemo li miša za računar da napravimo malo drugačije? )
  • Napredna rešenja i dalje ideje

Ovo i još mnogo toga u NEDELJU, 25. avgusta 2013. godine, u Ruzveltvoj 1a od 12 časova!