SPI ekran - sat - sa strukturom podataka

raspberry pi matrix sat

Glavna ideja ovog projekta bila je napraviti prilagodljivi sat, sat koji bi imao opciju da vrlo lako promeni izgled. Prva opcija bila je da se napravi sa RGB LED-ima i da se boja menja po želji, možda da ima mogućnost da promenite boju prema dobu dana ili temperaturi okoline, ali šta je prilagodljivije od samog prikaza, danas možemo pronaći veoma lepe IPS ekrane koji su vrlo jeftini.

Možda je najteži korak ovog projekta bilo stvaranje sata, čineći grafiku za svaki sat zaista izazovnim, jer sam želeo da izgledju poput stvarnih satova.

Poput Flip Clock-a, sedmosegmentnog sata Display-a ili LED matričnog sata.

Ovo je samo nekoliko satova, i biće sjajno videti druge dizajne, a imate na dnu link ka projektu, tu su i datoteke dizajna ovog projekta.
raspberry pi digitalni sat

raspberry pi mastilo sat

raspberry pi drveni sat

raspberry pi VFD sat

PCB je predviđen da bude kompatibilan sa bilo kojim mikrokontrolerom ili SBC-om poput Raspberry-a, jer su mu potrebni samo neki GPIO i SPI portovi. Ovo čini PCB kompatibilnim sa jednostavnim mikrokontrolerom kao što je Arduino sa drugim naprednijim mikrokontrolerom. Mogli bismo reći da je ova ploča prelomna ploča za raspored šest ekrana i 4 tastera.

Stvari korišćene u ovom projektu:


Hardverske komponente

Raspberry Pi Pico

SPI ekran za niz podataka

Softverske aplikacije i mrežne usluge

Raspberry Pi Pico SDK

Projekat pogledajte u celosti ovde.