Raspberry Pi vraća retro igre sa automata u 21. vek! (VIDEO)

 

Čemu Raspberry Pi ako ne možete da igrate retro igre sa automata koje podsećaju na Coleco igre iz 80-tih? Pimoroni Ltd je zato pokrenuo Kickstarter projekat zasnovan na ovom moćnom mini računaru čiji je cilj da ovu konzolu, koja još uvek budi nostalgiju, vrati u 21. vek.

 

Pimoroni Ltd je dizajnirao automate koji koriste Raspberry Pi, Pandaboard ili Mini-ITX matične ploče kao mozgove konzola preko kojih korisnici mogu da igraju arkadne igre po izboru, koristeći emulatore ili igre koje mogu da se preuzmu sa interneta.

Automat za igre se izgrađuje u dve verzije. Picade sa većim kućištem ima LCD ekran od 12 inča (1024 piksela), šest dugmadi, džojstik koji se pokreće u 2-4-8 pravaca , pojačalo i zvučnik sa portovima koji se povezuju sa zadnje strane.  Picade Mini ima ekran od 8 inča (800 piksela) i četiri dugmeta, dok su mu ostali delovi hardvera identični sa većim.

Oba automata se isporučuju u obliku kita koji sadrži LCD monitor, dugmad i ostale delove hardvera, kao i detaljno uputstvo. Šrafciger i klešta su sve što je potrebno za sklapanje, za šta je, po rečima proizvođača, potrebno oko sat vremena.

Do sad su za Picade i Picade Mini izrađeni prototipi i napravljen grub dizajn kućišta. Pimoroni Ltd trenutno radi na poboljšanju kvaliteta zvuka, izradi prilagođene štampane ploče i unapređenju dizajna, za šta im je potrebna pomoć onih koji žele da investiraju u ovaj Kickstarter projekat.

 

 

Izvor: EETimes, kickstarter.com