012LAB obeležio Genuino dan: Druženje uz Genuino 101

012LAB se 2. aprila pridružio globalnom obeleležavanju Genuino dana, koji se pod tim nazivom praznovao u celoj Evropi. Bilo nam je zadovoljstvo da tim povodom u našim prostorijama u Ruzveltovoj 1a ugostimo mnoge ljubitelje uradi sam elektronike i sa njima razmenimo znanje o Arduino/Genuino pločama.

Pored toga što su posetiocima predstavili Arduino/Genuino ploče koje su već zaživele na tržištu, kao što su Arduino MegaArduino DueArduin Pro Mini i druge, naši inženjeri su posebnu pažnju posvetili najnovijoj Genuino 101 ploči.

Zainteresovani su mogli da saznaju sve tehničke karakteristike nove Genuino 101 ploče ali i da prisustvuju njenom testiranju. Prikazano je kako funkcioniše Bluetooth komunikacija između Genuino 101 i iPhone-a, a Genuino 101 je prošao i testiranje akcelerometra i žiroskopa i vizualni prikaz sa Madgwick bibliotekom.

Svi koji su nam se tog dana pridružili imali su priliku da učestvuju u diskusiji o razlikama/sličnostima između Arduino i Genuino proizvoda, ali i da se upoznaju sa članovima našeg 012LAB tima i steknu bolji uvid u to ko smo mi i čime se sve bavimo.

Zahvaljujemo se svima koji su došli da sa nama obeleže ovaj značajan dan u svetu uradi sam elektronike i radujemo se nekim novim druženjima čiji će povod biti Arduino/Genuino proizvodi, koji su za nas izvor neiscrpne inspiracije.