Najbolji Minecraft i to sa Raspberry Pi resursima

minecraft-api

Minecraft za Raspberry Pi ima poseban interfejs za programiranje aplikacija API (Application Programming Interface) koji omogućava igračima da kodiraju pravo u svet. Uz Minecraft za Raspberry Pi možete kodirati blokove, prilagoditi postavke i u potpunosti hakovati svet.

Evo nekoliko najboljih resursa za učenje Minecraft-a pomoću Raspberry Pi-a.


minecraft-ebook-magpi
Hakovanje i gradnja u Minecraft-u

Cena: £ 3,99 (Besplatno preuzimanje)

Minecraft sa Raspberry Pi vodi sopstvenu priču, zahvaljujući tome što dolazi sa API-jem. Ovo vam omogućava da kreirate modove koji povezuju igru sa stvarnim svetom. Takođe vam omogućava da manipulišete strukturom koristeći Python skripte, otvarajući mnoštvo potencijalnih hakova. Pomaže u brzom izgrađivanju samopouzdanja, predstavljeno je i kratko uvođenje u osnove igre i kako početi, pre nego što pređete direktno u svoj prvi program i osnove API-ja.

Pored razumevanja kako da kontrolišete i promenite bilo koji blok, naučićete i kako da kodirate mini igre - uključujući i zabavnu igru za dva igrača zasnovanu na Nintendovom Splatoon-u. Knjiga takođe pokriva proces oblikovanja terase koji vam omogućava da stvorite čitav svet od omiljene vrste bloka i sposobnost da se igrate Boga izazivanjem mnoštva prirodnih katastrofa.

Više od toga, naučiće vas kako da koristite Sense HAT, GPIO pinove, Sonic Pi i JavaScript, sve jasno i sažeto objašnjeno. Za pomoć u učenju postoje zgodni referentni vodiči i dijagrami sa komentarima u pravim trenucima. Sigurno će vas brzo unaprediti u igri.

Kako programirati Minecraft na Raspberry Pi

Ovaj tutorial istražuje Minecraft: Pi Edition - Classic  i podstiče vas da napišete program „Hello World“ koji se može prilagoditi za prevoz Steve-a širom sveta.

Programiranje Minecraft-a sa Wolfram jezikom

Pomoću ovog uputstva sa Wolfram bloga možete naučiti kako da kombinujete Minecraft i Wolfram jezik kako biste stvorili "strukture u igri" koje zatim možete gledati iz vazduha.

Izgradite kuću u Minecraft-u koristeći Python

Ovaj tutorijal objašnjava kako možete da projektujete i gradite kuće koristeći Python. Dolazi sa vezama do kompletnog koda projeka.
 
Prvi koraci sa Minecraft-om

Ne brinite ako ste apsolutni Minecraft početnik, jer je ovaj online resurs sve lepo objasnio. Vodi vas za ruku kako biste bili sigurni da su vaši prvi koraci u igri što bezbolniji i, podelom uputstva na devet pristupačnih odeljaka, svaka lekcija ima pravu količinu informacija, a da se ne osećate preopterećeno.

Prva četiri dela koncentrisana su na instaliranje igre i objašnjavanje osnova igranja. Sledeće četiri vas vode u programski interfejs Python, gde je svaka naredba i blok koda korisno istaknuta i lako objašnjena.

Sviđa nam se što izbegava suvišne i komplikovane stvari, a rezultati se vide na ekranu u svakom koraku. Završavaju se savetima o tome kako možete da koristite svoje znanje, što će sigurno podstaći apetit za još.

Minecraft vodič za brzi početak i wiki

Posetite zvaničnu Minecraft web stranicu, gde osim što možete da preuzmete besplatnu kopiju igre, možete pristupiti i vodiču za brzi početak Raspberry Pi i Minecraft wiki. Prvi vam pokazuje hardver i softver koji su potrebni za pokretanje Minecraft Pi-a. Međutim, wiki je rudnik informacija koji se bookmarkuje za buduću upotrebu, posebno zbog pregršt referenci i, što je najvažnije,
detalja navedenih u Gameplay-u.

Ovde možete saznati kako svaki blok, alat i biljka funkcionišu u igri, zajedno sa predmetima koji rade samo ako su modifikovani. Takođe možete otkriti bilo kakva ograničenja, kako unutar samih elemenata, tako i Pi verzije Minecraft-a.


Iako je zvanično ukinut, i dalje je dostupan za besplatno preuzimanje sa zvanične stranice za preuzimanje, a korisnici se podstiču da komuniciraju sa igrom koristeći API.

Originalni članak