Kućni medijski centar koji koristi Raspberry Pi

Kućni medijski centar

Koristeći Raspberry Pi i hdmi/vga stari monitor možete stvoriti svoj vlastiti kućni medijski centar. Ovo je vrlo jednostavan projekat i zahteva minimalno predznanje o programiranju / dizajniranju ugrađenih sistema. Sve korišćene komponente su odmah spremne za ugradnju!

Evo zabavnih stvari koje možete raditi sa svojim kućnim medijskim centrom

1) Koristite ga kao digitalni foto album za prezentaciju fotografija sa USB memorije ili iz internet skladišta poput Dropbox-a, Picassa-e, Flickr-a!

2) Reprodukujte medijske datoteke (muziku, video zapise) sa USB memorije ili putem interneta sa mesta kao što su Pandora, YouTube, Netflix itd.

3) Dobijate ažuriranja o vremenu

4) Alarm - Puštanje mp3 datoteke ili radio stanice kao alarm ujutro

5) Igrajte neke super igre

6) I još mnogo toga .. - Kućni medijski centar koristi kodi koji je besplatni softver za reprodukciju medija otvorenog koda razvijen od XBMC Foundation, neprofitnog tehnološkog konzorcijuma. Kodi je dostupan za više operativnih sistema i hardverskih platformi, za softverski korisnički interfejs za upotrebu sa televizorima i daljinskim upravljačima. Omogućava korisnicima da reprodukuju i gledaju većinu video zapisa, muzike, kao što su podcastovi sa Interneta, i sve uobičajene digitalne medijske datoteke sa lokalnih i mrežnih medija za skladištenje (www.kodi.tv).

Kućni medijski centar
Šta vam sve treba za stvaranje kućnog medija centra?

1) Raspberry Pi računar

2) USB WiFi adapter za pristup mreži

3) Kućište za Raspberry Pi

4) Napajanje za Raspberry Pi- Možete da koristite usb napajanje od 2,5-5A

5) HDMI kabl

6) SD kartica od 8 GB (minimalno) za smeštaj operativnog sistema i drugog sistemskog softvera za kućni medijski centar

7) Ekran za kućni medijski centar. Možete da koristite stari LED / LCD monitor sa HDMI ili VGA ekranom ili možete da kupite 9 "ili 10" LCD ekran za Raspberry Pi

Ukoliko vas interesuje ceo projekat pogledajte sve o tome na linku ovde.